Skip to content

Voelt u zich onzeker op straat? Merkt u dat u evenwicht minder wordt tijdens de dagelijkse activiteiten? De kans op vallen is dan groot.

Een valpartij kan ernstige gevolgen hebben zoals een botbreuk, angst om weer te vallen en de kans dat u minder gaat bewegen. Hierdoor kan de conditie en spierkracht achteruit gaan en neemt het evenwichtsgevoel verder af. Een sociaal isolement kan het gevolg zijn.

Vallen heeft verschillende oorzaken. Soms heeft dat te maken met de persoon zelf, soms met de omgeving.

Hoe groot is het risico dat u valt en hoe kunt u vallen voorkomen?

Valanalyse

Ik kan samen met u uw valrisico in kaart brengen.

Aan de hand  van een vragenlijst en toetsing door korte testjes van uw spierkracht, mobiliteit en balans  worden alle risicofactoren die het risico verhogen om te vallen bekeken en in kaart gebracht. Denkt u aan problemen met mobiliteit, oogproblemen, medicatiegebruik en onveilige situaties in het huis.

Advies op maat

Na inventarisatie hiervan kan ik u een individueel en gericht advies geven en eventueel doorverwijzen naar een andere discipline.

Mocht blijken dat u spierkracht, mobiliteit en/of balans is verminderd dan kan ik u een oefenprogramma aanbieden wat speciaal is ontwikkeld om het het valrisico bij ouderen te verminderen. Dit programma heet Otago.

U vindt verdere informatie hierover  verder op de website .

Thuis of in de praktijk

Het gesprek kan in de praktijk maar ook bij u thuis plaatsvinden.

De valanalyse is ontwikkeld door veiligheid.nl
De expert op het gebied van het veiliger maken van woon-, werk- en leefomgeving.