Skip to content

Valpreventie voor thuiswonende ouderen

Merkt u dat u weleens moeite heeft met het opstaan uit een stoel? Verliest u regelmatig uw evenwicht? Met het Otago oefenprogramma verbetert u snel uw kracht en evenwicht waardoor de kans op vallen afneemt.

Het oefenprogramma is speciaal ontwikkeld voor zelfstandig wonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd valrisico en voor 80plussers die een of meerdere keren zijn gevallen.

Otago oefenprogramma op maat

Het programma bestaat uit een serie beenspierversterkende oefeningen die langzaamaan moeilijker worden. Daarnaast doet u evenwichtsoefeningen. De oefeningen zijn eenvoudig te doen en worden aan uw mogelijkheden aangepast.

Naast de oefeningen die u doet, krijgt u oefeningen mee die u drie keer per week zelf thuis doet. Ook krijgt u een persoonlijk wandelschema om minimaal twee keer per week te wandelen.

Het Otago oefenprogramma kunt u thuis onder begeleiding of in de praktijk volgen. Na afloop van het programma voelt u zich zekerder bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. De kans op vallen wordt daarmee een stuk kleiner.

Valpreventie amsterdam fysiotherapie foto